Tai siis, onks kukaan nähny uskoa tai toivoa? Jätkät prkl on tehnyt oharit...

Aloitin sitten pikkuhiljaa kirjoitushommatkin. Tiedetään, tiedetään, lukeminen on vielä _pahasti_ alkutekijöissään, mutta hei, onhan mulla sentään komea nippu alan lehtien artikkeleja jo valmiina, eikös sillä pötkitä pitkälle - niitä mitään lukea tarvi... :)

Rehellisesti sanottuna, kirjoittelen siis parhaillaan eräälle kurssille pienenläntää, suorastaan persjalkaista harjoitustehtävää samasta aiheesta kuin mistä olen harkinnut opinnäytetyöni tehdä. Tai tarkemmin sanottuna hommahan meni niin päin, että ensin napsahti ko. harjoitustyö tehtäväksi, mistä sitten keksinkin, että vot, tästähän saa opinnäytetyön aiheen. Harjoitustyön tekeminen siis alkoi, aikaa on esittämiseen enää pari viikkoa ja samalla on puolentusinaa ryhmätyötä työn alla - yhden niistä esittäminen on samana päivänä kuin harkkatyön, jippii...

Kauhu iski: ei ymmärrä asiaa ei yhtään ja lähdeviittauksiin hukkuu. Tai siis olisi ainakin, mihin hukkua, sitä on kummasti kerääntynyt suht pienellä vaivalla parissa viikossa - ja kirjastontädit olis vielä lisääkin lähettelemässä, kunhan sinne asti sellujalosteita hakemaan ehtisi. Kirjoittaessa kävi kumminkin perinteiseen tapaan pieni vahinko: pidin auki samalla elektronista kokotekstitietokantaa, josta löytyi oikein kiva kirja, asiakin vielä hyvin ymmärrettävästi kirjoitettuna (ongelma olikin miten saada kirjoitettua sama asia yhtä selkeästi toisin sanoin, jottei plagioinniksi menisi). Lukee sitten (xxxx, 19XX) joka toisen virkkeen perässä, huoh...* Tuleekohan tästä mitään.

No, eiköhän tämä tästä, josko olisi vain tilapäistä maanantaivitutusta. Pitäisköhän lisätä vitamiiniensaantia (purkistahan minä, kuka sitä nyt muka vihanneksia...), mene ja tiedä.

Suunnittelevat sitten toisaalla oikein miitin järjestämistä Ouluunkin - Juttutuvassa sattuneista edesottamuksistahan on jo saanut kuulla, tai siis lukea** useammalta taholta (ei, en minä lue muitten blogeja en...). Tai sitten ei. Mutta olisihan se pitänyt noista etelän immeisistä tietää, etteivät edes ryypätä osaa. Jeps. Siinä mitään uutta ole. Tulihan tuosta kesällä omakohtaistakin kokemusta. (nimim. ei voi ymmärtää mikä muka Kaivarissa on niin ihmeellistä... Tosin minähän olenkin susirajan takaa - tai ainakin melkein -, minua pitää ymmärtää. ;D ). Kehtaiskohan sitä itsekin sinne hipsiä, katotaan miten äijän käy.

Ja sitten jotain aivan muuta. Statistiikkaa oli kiva tutkailla, nyt kun viimeinkin sen bongasin. Kiva huomata, että selaimista Tulikettu on suosituin, toimimaton madonreikäpurkki tosin valitettavasti hönkää niskaan (ei, minä en pidä mikkisoftasta, vaikka riistokapitalisti pikkuporoporvari olenkin - and proud of it).
Suurin osa tulee Blogilistan hakemistosivuilta, mikäs siinä. :)

Mietityttää vaan, että mitä liikkui päässä sillä tyypillä, joka blogiin eksyi googlettamalla "sviiks". Olis ihan kiva tietää. Tai sitten ei.




PS. se maksa oli sitten ihan sairaan hyvää. harmi, että loppui jo.
PPS. blogit on muuten oikeasti tarpeellisia: en oikein ehdi/muista/valitsesopivaverbi seurata orwelliläisyyden huipentumaa, mutta ajan tasalla pysyy silti hyvin. tattista vaan. :)
PPPS. tästähän tuli pitkä. ei varmaan huomaa, että pyrin välttelemään kaikin keinoin tiskaamisen ja oikeiden kirjoitushommien pariin siirtymistä, eihän? :)
----
* puhumattakaan ongelmista, joita syntyy, kun ei saa viittaukseen sivunumeroita tms. kohdilleen: pelkkä nettiosoitteen viittaaminen ei auta, lienee joku hieno härpäkekoodijutska taustalla, mutta kun ei niin ei. minkäs teet, mutta eiköhän joku opettaja siihen ratkaisun keksi - ja jos ei keksi, niin sittenhän se ei ole minun ongelmani, vaan teen niinkuin lystää, mikä olisi ehdottomasti mukavin vaihtoehto :)
**pitänee opetella taas koodia ainakin sen verran, että saa yliviivauksia tehdä, toim. huom.